2014. augusztus 4., hétfő

Paradicsomleves túrógaluskával

Paradicsomleves
Hozzávalók:
Paradicsomleveshez: 20 dkg paradicsom (vagy 2 dl sűrített paradicsomlé), 1 dkg vaj, 2 teáskanál tönkölybúza fehérliszt, 0,5 liter zöldségleves (leveskockából vagy ételízesítőből), só, bors, 1 ág kakukkfű és 1 ág rozmaring
Túrógaluskához: 1 főtt kemény tojás, 1 tojás, 1 evőkanál túró, 2 teáskanál tönkölybúza fehérliszt, 2 dkg olvasztott vaj, só, késhegynyi reszelt szerecsendió

Paradicsom tetejét keresztbe bevágom és forró vízbe teszem, majd meghámozom és botmixerrel összetöröm. A vajon a lisztet megfuttatom, majd ráöntöm a paradicsompürét és folyamatos keverés mellett a zöldséglevest. Ízesítem sóval, borssal kakukkfűvel és rozmaringgal, majd készre főzöm. 
Közben vizet teszek fel forralni. Főtt kemény tojást kockákra vágom (én a tojásszeletelővel oda-vissza összevágtam), és kisebb tálba villával tovább töröm. Hozzáadom a túrót, a lisztet, a tojást, a vajat, sót és a szerecsendiót és galuskatésztává keverem. A felforrt vízbe sót teszek, belemártom a teáskanalat és beleszaggatom a galuskákat. Kis lángon addig főzzük még a galuskák feljönnek a víz felszínére, majd leszűrjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése