2016. január 31., vasárnap

Kakastaréj paprikás

Nagymamám fenséges kakas pörköltet tudott készíteni, egy baj volt vele, hogy csak egyetlen egy kakastaréj volt benne. Viszont az mindig a "kis unokáé" volt. 
Kakastaréj paprikás
Hozzávalók: 
20 dkg kakastaréj, 10 dkg zúza, 10 dkg nyak, 1 fej (5 dkg) vöröshagyma, 4 darab (5 dkg) koktélparadicsom, kis darab (5 dkg) kápia paprika, 

3 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál paprikakrém, 2 darab egész szárított paprika, kis levél babérlevél, 1/4 kávéskanál egész fűszerkömény, só, bors, 3 evőkanál olívaolaj. 


A kakastaréjt konyhakészre tisztítom. A zúzát ugyancsak, majd apró szeletekre vágom. A nyakat megmosom és lecsepegtetem. A vöröshagymát kockára, a kápia paprikát csíkokra, a koktélparadicsomot negyedekre vágom. 
Olívaolajon a vöröshagymát világos barnára pirítom, hozzáadom a paradicsomot, a kápia paprikát és tovább pirítom. Leveszem tűzről, rászóróm az őrölt fűszerpaprikát, összekeverem. Visszateszem a tűzre, pár másodpercig pirítom a paprikát is, de vigyázok, nehogy megégjen, hozzáadom a húst. Megkeverem és fűszerezem babérlevéllel, köménymaggal, paprikakrémmel, a szárított csöves paprikával, sózom, borsozom és háromnegyedéig felöntöm vízzel. Lassú tűzön 2,5 óráig főzöm, közben a vizet pótolom. Az utolsó fél órában elfőzöm a levének egy részét és így sűrű szaftot kapok. Tésztával vagy galuskával tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése