2017. január 4., szerda

Kriszti Főzőiskolája bemutatkozik


A főzőiskola megalapításával pár évvel ezelőtt megszületett álom vált valóra, mely egy gasztroblog írásával kezdődött. A sütés-főzés, a gasztronómia világa mindig az életem része volt, habár az előző munkahelyemnek viszonylag kevés köze volt hozzá.
Az évek során barátaim, kollegáim, ismerőseim sokszor kerestek meg sütési főzési tanácsokkal, receptkérésekkel. A gasztronómia egyre nagyobb teret hódít, és ha van egy kis szabadidőnk, és hajlandóak vagyunk némi pénzt is áldozni arra, hogy a tűzhely mellé állva kapcsolódjunk ki, akkor az egyik legjobb program a kuktáskodás.
Főzőestjeinken elsősorban magyaros ételeket készítünk a reformkonyhával fűszerezve, de menüsoraink összeállításakor az olasz konyha remekei közül is válogatunk.  
Ételeink gyorsan, változatosan és finoman elkészíthetőek, így a kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű urak is élvezhetik a főzést, és még meg is szerethetik. Egy 3 órás alkalom során számos olyan trükköt, alapfogást és praktikus tippet megmutatunk, amit bőven tudtok majd használni a saját háztartásotokban, és könnyebben boldogulhattok a konyhában.
Figyelemmel vagyunk az aktuális ünnepekre és a szezonális zöldségekre, gyümölcsökre. Alapanyagaink nagy részét helyi termelőktől, tenyésztőktől, piacon szerezzük be. Ételeink elkészítése során kizárólag tönkölybúza, teljes kiőrlésű tönkölybúza, graham és durumlisztet használunk, szem előtt tartva diétázó vendégeinket.
Főzőestjeinken egy-egy ételt növényi tejjel, tejszínnel, főzőkrémmel készítünk el. Sütni főzni olívaolajjal, házi készítésű kacsa- és libazsírral, vajjal és margarinnal fogunk. Desszertjeinket nádcukorral és eritrittel édesítjük.   
 
Hamarosan weboldalunk is elkészül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése